عرضه را زياد كرديم تا ميوه شب عيد گران نشود
رئیس اتحادیه بارفروشان ميوه و ترهبار تهران: اقدام غيركارشناسی سازمان تعاون روستايي موجب بالا رفتن قيمت سيب و پرتقال شد
مصطفی دارائينژاد، رئیس اتحادیه بار فروشان میوه : از 15 اسفند روزانه تا 20 هزار تن سيب و پرتقال عرضه خواهدشد تا اجازه ندهيم قيمتها بالا برود. تصور سفره هفتسين بدون ميوههاي خوشرنگ غيرممكن است. سييب قرمز كه جاي خود دارد، پرتقال و نارنگي و بنا به وسع ميزبان، ميوههاي ديگر هم در پذيراييهاي نوروز جاي ثابتي براي خود پيدا كردهاند. براي همين در روزهاي پاياني سال و بخصوص روزهاي آخر آن خريد ميوه بيش از پيش به چشم ميآيد. در اين خريد تازگي ميوهها و پس از آن قيمت آن براي مشتريان اهميت زيادي دارد. اين درحالي است كه از يك طرف برگشت خوردن برخي اقلام كشاورزي صادراتي به كشور خبرساز شده بود و از طرف ديگر اتحاديه بارفروشان طي روزهاي گذشته به اقدام سازمان تعاون روستايي در خريد ميوه از دلالان انتقادهايي وارد كرد. «اصناف نيوز» با مصطفي دارائينژاد، رئیس هيئت مديره اتحادیه حقالعملكاران (بارفروشان) ميوه و ترهبار تهران به گفتوگو نشسته است تا درباره چند و چون خريد ميوه شب عيد و آخرين تمهيدات اين اتحاديه اطلاعاتي در اختيار مخاطبان خود قرار دهد.
- اتحاديه بارفروشان ميوه و تره بار تهران نسبت به تصميم تعاوني روستايي انتقادهايي داشت و حركت آنها را موجب افزايش قيمت سيب و پرتقال اعلام كرد، آيا اتحاديه برنامه خاصي براي ثبات قيمت ميوه دارد؟
اقدام سازمان تعاونی روستایی 20 درصد قيمت بار را بالا برد؛ زمانی که قیمت پرتقال کف بازار 7 تا 8 هزار و 500 بود، اين سازمان آن را کیلویی 13 هزار و 900 تومان از دلالها خریداری کرد. این سازمان 50 هزار تن سیب و پرتقال خریداری کرده و تردید نداشته باشید که این محصول از کشاورزان خریداری نشده است چراکه هیچ کشاورزی در شمال کشور این میزان محصول ندارد بیشترین حجم محصول در دست کشاورزان حداقل 200 تن است. اين درحالي است كه اتحادیه بارفروشان از مدتها پیش به وزارت کشاورزی نامه نوشت که در سال جاری بهدلیل وفور سیب و پرتقال نیازی به ذخیرهسازی این اقلام از سوی دولت در آستانه شب عید وجود ندارد. ما به اين كار غيركارشناسي انتقاد داشتيم و مردم ديدند در رسانههاي مختلف و نشستها دراينباره صحبت كرديم. منتها الان ديگر با اين ماجرا كاري نداريم. سالهاي قبل براي شب عيد بين 3 هزار تا 10 هزار تن بار ميزديم و به مرور وارد بازار ميكرديم اما امسال با خبطي كه سازمان تعاون روستايي انجام داد، از 15 اسفند روزانه تا 20 هزار تن ورودي بارمان، چه سيب و چه پرتقال خواهدبود تا اجازه ندهيم قيمتها بالا برود.
*يعني اتحاديه مانع افزايش قيمت ميوه شب عيد شدهاست؟
رئیس اتحادیه بار فروشان : تا الان هم اتحاديه اجازه نداده قيمتها بالا برود و گرنه قطعا قيمت سيب و پرتقال شب عيد دو برابر ميشد. چوب اشتباه و كار غيركارشناسي سازمان تعاون روستايي را مردم، كشاورزان و اتحاديه خوردند. اين سازمان از كشاورزان خريد نكرد و سراغ دلالان رفت اما ما جلوي دلالها ايستادهايم و داريم رصد ميكنيم. من چند روزي است به نمايندگي از اتحاديه به شمال آمدهام؛ انبارها و سردخانهها را آماده كردهايم و درحال بستهبندي هستيم و برنامهريزي كردهايم تا توزيع را از 15 اسفند چند برابر كنيم تا نه قيمت بالا برود و نه مردم در مضيقه بمانند و بار يكدست و خوب براي شب عيد در سفرهشان باشد.
*غير از افزايش عرضه براي ايجاد ثبات در بازار ميوه شب عيد، اتحاديه چه برنامه ديگري براي آرامش اين بازار در اين روزها دارد؟
رئیس اتحادیه بار فروشان : متاسفانه مغازهدارهاي بيرون را نميتوانيم كنترل كنيم ولي اتحاديه سه شيفت نظارت در ميدان مركزي ميوه و ترهبار دارد. بازرسان سازمان تعزيرات و بازرسان صنعت و معدن را هم دعوت كردهايم و محلي را در همان ميدان به آنها اختصاص دادهايم تا در سه نوبت بر كار غرفهداران نظارت داشته باشند. حتي صحبت كردهايم تا بازرسان اتاق اصناف هم حضور داشته باشند. بخاطر شيوع كويد 19 از ساعت 4 بعدازظهر تا 4 صبح، از 4 صبح تا 10 صبح و از 10 صبح تا شب برنامهريزي شده تا در اين 3 نوبت، بازرسي صورت گيرد تا غرفهداران گرانفروشي نكنند. با برنامهريزي هيئت مديره اتحاديه اجازه داده شده كه غرفهداران فقط عمده نفروشند و فروش يك جعبهاي هم براي خانهداران داشته باشند.