رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران:
خشکسالی تولید آجیل و خشکبار را نصف کرد
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با اشاره به اینکه امسال به دلیل خشکسالی نسبت به سال گذشته افت تولید داشتیم گفت: همین امر موجب شده که در برخی اقلام با افت تولید ۵۰ تا۶۰ درصدی مواجه باشیم.
مصطفی احمدی، با بیان اینکه آجیل و خشکبار قیمت مصوب ندارند، اظهار کرد: چون تنوع آجیل و خشکبار برای شب عید بسیار زیاد است و از نظر نوع کالا و وزن قابل تغییر است برای همین قیمتگذاری بر روی این اقلام غیرممکن است.
وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا، میزان تولید در سال و صادرات قیمت آجیل و خشکبار را مشخص میکند، اضافه کرد: متاسفانه واردات اقلامی که در داخل تولید می شوند، ممنوع است و این در حالیست که برای مثال مغز گردو و فندق به اندازه مصرف داخلی تولید نمیشود و نیاز به واردات داریم.
احمدی با اشاره به اینکه کنترل قیمت نیازمند ابزارهایی است، افزود: امسال در تخم ژاپنی ۶۰ درصد افت تولید نسبت به سال گذشته داشتیم، زیرا این محصول صدرصد دیم است و کمبود بارندگی تولید را کاهش داده است، ولی میتوان با واردات محصولات دیگر قیمت آن را هر چند با کاهش تولید کنترل کرد.