رئیس اتحادیه فناوران رایانه:
مالیات سنگین باعث ورشکستگی اصناف شده است.
«سازمان مالیاتی بیشترین لطمه را به اصناف زده و موجب شده تا بسیاری از همکارانشان در اتحادیه فناوران رایانه به تغییر شغل و یا فروش واحد صنفی دست بزنند.»
به گزارش اصناف ما؛ مهدی میرمهدی کمجانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه با بیان این مطلب، با اشاره به وضعیت این اتحادیه در تهران میگوید: «در اتحادیه تا چند قبل مشکلات زیادی وجود داشت که مجموعه را به چالش کشیده بود اما با استخدام نیروهای تحصیلکرده با مدرک لیسانس و فوقلیسانس مشکلات برطرف شده و اتحادیه فناوران رایانه به عنوان اتحادیهای نمونه در سطح کشور شناخته شده است.»
تعطیلی چهارصد واحد صنفی در دو سال
میرمهدی درمورد مشکلات بروناتحادیهای که بلای جان اعضای این صنف شده است هم میگوید: «ما با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنیم اما مهمترین آن مالیات سنگین است. مالیاتی که سرسامآور و آزاردهنده شده و موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای ما و تغییر کاربری آنها شده است. طوری که همکاران ما سمت فروش خوراکی رفتهاند و یا واحدهایشان امروز قهوهخانه شده است. اگر بخواهیم دقیق بگویم، از ابتدای سال 1395 تا امروز 400 واحد صنفی تعطیل و یا تغییر شغل دادهاند! متاسفانه بیش از 90 درصد این واحدها قهوهخانه شدهاند و میتوانم ادعا کنم این هم به نوعی بدبختی کشور ماست.»
تعطیلی کسبوکار و جایگزنی قهوهخانه!
رئیس اتحادیه فناوران رایانه در ادامه میگوید: «دارایی در صنف ما بیداد میکند و از فروش ما مالیات میگیرد؛ در حالی که باید از سود ما مالیات کسر شود. طبق قانون باید از سود مالیات کسر شود، در حالی که مالیات ما از فروشمان کسر میشود. باعث این اتفاق دولت بوده که به جای حمایت موجب ورشکستگی اصناف شده است. طوری که مالیاتهای سنگین کسبه را فراری داده و یا آنها را سمت راهاندازی حرفهای چون قهوهخانه، رستوران و فروش مواد غذایی انداخته است.»
بازی دو سر باخت یا اتوبان یکطرفهی دولت
او درمورد شکایت از رفتارهای غیرقانونی ماموران مالیات و رسیدگی به اعتراضها هم میگوید: «این موضوع چون یک بازی است که دو سوی آن باخت است و مانند یک اتوبان یکطرف برای دارایی عمل میکند. اگر بخواهیم کفش آهنی بپوشیم و پیگیر اجحاف در حقمان شویم، با جرایمی که در نظر گرفته شده، ضربه محکمتری میخوریم. سازمان امور مالیاتی تصور میکند با افزایش مالیاتها در حال سود است، اما این چنین نیست و اگر مالیات از 1 میلیون به 5 میلیون رسید، چندین واحد تعطیل و مردم به کسب و کار از طریق یک موبایل و بدون عبور از مجراهای قانونی روی آوردهاند و دیگر تن به پرداخت مالیات نمیدهند.»
دولتمردان با شعارهای بسیار قشنگ
میرمهدی درمورد اجرای قانون هم میگوید: «قانون در زمینه پرداخت مالیات شفاف است اما اجرای قانون کاملا سلیقهای است، طوری که ما گاهی بر اساس فاکتورهای فروشمان، مالیات میدهیم و زمان دیگر، با احتساب تراکنهای مالیمان به پرداخت مالیات موظف میشویم. در واقع مرجع رسیدگی به قانون بینهایت ضعیف است. این موضوع لطمه جبرانناپذیری به اقتصاد کشور کرده است. در حالی که دولتمردان با شعارهای بسیار قشنگ از اعمالشان دفاع میکنند و در عمل به اصل کار نمیپردازند و دنبال رفع مشکلات نیستند.»
قانونی روی دوش مردم
رئیس اتحادیه فناوران رایانه درمورد قانون مالیات بر ارزس افزوده هم میگوید: «این یک قانون است و همه موظف به پرداخت آن هستند اما مشکل از جایی آغاز میشود که وقتی سراغ کسبه میروید از اجرای این قانون شاکی هستند و معتقدند فشار این قانون روی دوش مردم به عنوان مصرفکننده است. حال کسبه اگر در یک مورد فروشنده هستند و در موارد بسیاری مصرفکننده هستند، پس این فشار را متحمل میشوند. دیگر همه میدانند این قانون شامل کالای تمام شده است و اگر کالایی از خارج از کشور وارد و به همان صورت فروخته شود، دیگر نباید مالیات بر ارزش افزوده برایش محسوب شود و مشخص نیست این تصمیم بر چه اساس و مبنایی است! »
ضرورت تشکیل جلسه هیات رئیسه اتاق اصناف و نمایندگان مجلس
او با اشاره به چگونگی حل این معضل، میگوید: «اگر کسبه بخواهند به صورت انفرادی با این مشکل بزرگ مقابله کنند که به هیچوجه به نفع منافع کشور نیست؛ پس در این مورد ضرورت تشکیل جلسه هیات رئیسه اتاق اصناف با نمایندگان مجلس و البته با حضور کارشناسهای صنوف مختلف احساس میشود. به هر حال قوانین اشتباه وحی منزل نیستند و میتوان تصحیحشان کرد. چرا قانونی که به نفع دولت است باید تمام و کمال اجرا شود، در حالی که بسیاری از قوانین نادیده گرفته میشوند؟»
شب عیدی که شب عید نیست!
مهدی میرمهدی کمجانی در انتها به بازار صنف اتحادیه فناوران رایانه در روزهای پایانی سال هم میگوید: «ما در تهران 5 هزار واحد صنفی به صورت فروشگاهی، شرکتی و البته شرکتهای غیرقانونی آپارتمانی داریم که فعال هستند. پیشتر در روزهای پایانی سال بازار ما هم رونق میگرفت اما دو سال است دیگر روزهای پایانی سال هم نمیتواند تغییری در وضعیت راکد بازار ما به وجود آورد. هرچند مطلع هستید که این موضوع در بسیاری از صنوف دیگر هم حاکم است فروشندگان در روزهای پایانی سال مجبور به فورش اجناس زیر قیمت خرید میشوند تا حداقل بتوانند از پس مخارجشان برآیند. امیدورام سال جدید شاهد تغییر وضعیت و رونق گرفتن بازار باشیم.»